Najnovije vesti

NAGRADA ZA KVALITET INOVACIJE

Profesionalno udruženje za kvalitet SRMEK je 22. marta 2019. godine postalo nacionalni partner kluba organizatora takmičenja Quality Innovation Award (Nagrada za kvalitet inovacije).

NAGRADA ZA KVALITET INOVACIJE je godišnje, međunarodno takmičenje koje je ustanovila Finska asocijacija za kvalitet (Finnish Quality Association) 2007. godine. Za cilj ima da podstakne kompanije i organizacije iz različitih industrijskih/uslužnih sektora na inovativnost i razvijanje proizvoda, procesa… koji doprinose konkurentnosti, kvalitetu života, dobrobiti korisnika i društva zemalja učesnica.

Udruženje za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije – SRMEK postalo je deo takmičenja, zajedno sa drugim organizacijama koje promovišu kvalitet, inovativnost i izuzetnost (iz Švedske, Španije, Češke, Mađarske, Kine, Rusije, Kazahstana, Estonije, Litvanije, Latvije i nekoliko afričkih zemalja) koje omogućava inovatorima da:

 • dobiju profesionalnu i nezavisnu ocenu svojih inovacija;
 • uporede svoje inovacije sa drugima kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou;
 • povećaju vidljivost svojih inovacija;
 • ostvare međunarodno priznanje za svoje inovacije.

Učešće na takmičenju je višestruko korisno jer utiče na:

 • podizanje javne svesti o inovaciji;
 • lakši pristup novim tržištima;
 • nacionalno i međunarodno priznanje inovacije.

Kvalitetna inovacija je ona koja je: novitet, upotrebljiva, zasnovana na znanju, usmerena na korisnika, efikasna.

Uspostavljeno je 8 kategorija takmičenja:

1. Potencijalne inovacije ;
2. Odgovorne i obnovljive inovacije (inovacije u kružnoj ekonomiji);
3. Inovacije u sektoru zdravstva;
4. Inovacije u sektoru obrazovanja;
5. Inovacije u javnom sektoru;
6. Poslovne inovacije (Mikro & start-up kompanije);
7. Poslovne inovacije (mala i srednja preduzeća);
8. Poslovne inovacije (velike kompanije).

Pobedničke inovacije iz svake od kategorija nacionalnog takmičenja automatski postaju finalisti na međunarodnom nivou.

Međunarodni žiri ocenjuje sve nominacije i bira pobedničke za koje dodeljuje Quality Innovation Award (Nagradu za kvalitet inovacije).

Više informacija o Nagradi za kvalitet inovacije možete pronaći u nastavku.

STANDARDI KAO USLOV BOLJEG ŽIVOTA ZA SVE - drugi deo

Drugi deo intervjua, pod nazivom "Šta su QMS i TQM standardi i kako se implementiraju?" je emitovan 19/05/2019 godine.

Pogledajte drugi deo intervja Dr Noriaki Kana i Dr Jove Lojanice datog autoru emisije PROFIL i PROFIT.

STANDARDI KAO USLOV BOLJEG ŽIVOTA ZA SVE - prvi deo

Šta je bitnije trka za profitom i profit ili organizacija?

Pogledajte intervju Dr Noriaki Kana i Dr Jove Lojanice datog autoru emisije PROFIL i PROFIT.

Guru menadžmenta kvalitetom, dr Noriaki Kano, posetio je SRMEK

U susret velikom svetskom događaju, 64. EOQ kongresu kvaliteta u junu 2020. godine u Beogradu, ekspert za TQM (Total Quality Management), najveći živi autoritet u svetu za ovu oblast, Prof. Dr Noriaki Kano posetio je Srbiju kao gost udruženja SRMEK.

Pored stručnih razgovora u Udruženju i intervjua datog za RTS, Dr Noriaki Kano je posetio beogradske znamenitosti, Kalemegdansku tvrđavu, Skadarliju, Viminacium i dr.

Kako je Dr Noriaki Kano rođen 29. aprila, kada je i posetio Beograd, organizovana je proslava njegovog 80. rođendana.

Prof. Dr Noriaki Kano je predsednik počasnog komiteta 64. EOQ kongresa, gde će učestvovati sa stručnim radom.

 • , , , , , , , , , , ,

Belt & Road China Benchmarking Trip 2019

Predstavnici Udruženja SRMEK učestvovali su, od 28. februara do 5. marta, na studijskom putovanju Put Svile (Belt & Road China Benchmarking Trip) koje je organizovalo Kinesko udruženje za kvalitet (CAQ) iz Pekinga. Kina radi, u okviru transnacionalnog projekta pod nazivom Belt and Road, na oživljavanju Puta svile, mreže drevnih trgovačkih puteva koji su spajali Aziju i Evropu.

Bila je to prilika da se razmene iskustva i steknu nova znanja u kontaktu sa predstavnicima udruženja za kvalitet zemalja kroz koje je Put svile prolazio. Radionice i posete kompanijama predstavnicima Udruženja SRMEK dale su uvid u promene koje su se odigrale u kineskom poslovnom okruženju, kao i u jedinstvene metode upravljanja kvalitetom i inovacijama. Bilo je dragoceno iskustvo videti kako rade kompanije čije su poslovanje i inovativnost na najvišem svetskom nivou :

 • Kineska akademija svemirske tehnologije (China Academy of Space Technology - CAST) jedna je od svetski vodećih kompanija za dizajn i proizvodnju svemirskih letelica. Posvećeni su upotrebi najsavremenijih svemirskih tehnologija te ne čudi podatak da je čak 110 njihovih letelica u orbiti od 2015. godine;
 • BOE Technology Group je globalni lider u industriji poluprovodničkih ekrana i IoT proizvoda i rešenja u oblasti razmene informacija i zdravlja. U prvom kvartalu 2018. godine, TFT-LCD ekrani za mobilne telefone, tablete, laptopove, TV ekrane proizvedeni u BOE imali su najveći tržišni udeo na svetu;
 • Haier Group je kompanija koja se, u eri Interneta i Interneta stvari (IoT), transformisala od tradicionalnog proizvođača bele tehnike u brend koji je vodeći svetski proizvođač rešenja za bolji život. Prva su kompanija u Kini koja je dobila ISO 9001 certifikat. U 2017. godini njihov promet na globalnom nivou iznosio je oko 36 milijardi dolara;
 • Tsingtao Brewery je jedna od najstarijih pivara u Kini, osnovana 1903. godine. Nalazise na listi 500 svetski najuticajnijih brendova i peti je najveći proizvođač piva na svetu. Svoje proizvode izvoze u više od sto zemalja sveta uključujući SAD, Kanadu, Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Italiju, Australiju, Japan, Dansku, Rusiju…

Studijsko putovanje omogućilo je i da se potvrdi već postojeća saradnja Udruženja SRMEK i Kineskog udruženja za kvalitet.

 • , , , , , , , , ,

2018 Quality Innovation Award Annual Conference

U Pekingu je 27. februara 2019. godine održana Dodela godišnje nagrade za kvalitet inovacije u organizaciji Udruženja za kvalitet iz Kine.

U konkurenciji je učestvovalo 18 država, među kojima su najviše nagrada dobili privredni subjekti iz Finske, Španije, Izraela, Estonije, Kine i dr.

Kao gosti su učestvovali i predstavnici Udruženja za kvalitet Srbije - SRMEK

 • , , , , , , , ,

Konferencija
’’NOVA ŠANSA ZA PRIVREDU SRBIJE!
Kako zemlje Evropske unije podižu svoju konkurentnost?’’

17.12.2018. godine, u Beogradu je održana konferencija “NOVA ŠANSA ZA PRIVREDU SRBIJE! Kako zemlje Evropske unije podižu svoju konkurentnost?”

Pored brojnih predstavnika organizacija iz Republike Srbije, konferenciji su prisustvovali i predstavnici Vlade Republike Srbije, počasni clan EOQ gospodin Zoran Lekič, profesor doktor Mihail Vasilevič Fedorov (rektor univerziteta u Jekatarinburga) i predstavnici medija.

Konferenciju je otvorio gospodin Dr Jovo Lojanica, predsednik Udruženja za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije – Udruženje SRMEK ističući koji su to osnovni preduslovi za podizanje konkurentnosti.

U daljem toku konferencije gospodin Zoran Lekič je upoznao prisutne sa Evropskom Organizacijom za Kvalitet (EOQ), EOQ registraciji i certifikaciji osoblja kvaliteta i sa novim projektom EOQ – “NACIONALNI ZNAK KVALITETA (NQM) – priznat od strane EOQ”

Gospodin Dr Jovo Lojanica je takođe upoznao prisutne sa EFQM PROGRAMIMA ZA DOSTIZANJE POSLOVNE IZVRSNOSTI

Skup je završen uručivanjem Povelja istaknutim pojedincima za izuzetnu ličnu posvećenost kvalitetu.

 • , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Međunarodna konferencija
Kvalitet i svet 4.0

3. decembra 2018. godine u Pragu, Češka je održana Međunarodna konferencija pod nazivom: ’’Kvalitet i svet 4.0’’.
Organizator konferencije je Češko udruženje za kvalitet – CSQ (www.csq.cz) koje u dugom periodu ima snažan uticaj na tokove u Češkoj, sprovodi sve važne obuke i vrši promociju kvaliteta u Češkoj privredi.

 • , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

27. kongres kvaliteta – KalDer

13-14. novembra 2018. godine u Istambulu, Turska je održan 27. kongres kvaliteta u organizaciji Udruženja za kvalitet Turske – KalDer.
KalDer (www.kalder.org) organizuje ovakve kongrese svake godine i time ostvaruje jak uticaj na promociju kvaliteta u privredi Turske. Ove godine je bilo više od 1700 učesnika kongresa.

Više informacija o ovom događaju možete pronači ovde.

 • , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Simfonija poslovne izvrsnosti - EFQM Forum 2018

U organizaciji EFQM (Evropske fondacije za menadžment kvalitetom - European Foundation for Quality Management) 18.-19. oktobra 2018. godine je održan EFQM Forum – Simfonija izvrsnosti.

Mesto održavanja foruma: Hofburg palata, Beč, Austrija.

EFQM Forum je bio mesto za učenje od najeminentnijih eksperata i izvrsnih organizacija.

Promovisane su firme koje su ove godine dobile prestižne nagrade na polju poslovne izvrsnosti:

1. Infineon Technologies Austria AG. - EFQM nagradu izvrsnosti (the EFQM Excellence Award)
2. Dubai Police – Ujedinjeni Arapski Emirati
3. Sakarya University – Turska
4. VAMED-KMB – Austrija
5. Tarsus Municipality – Turska
6. HLA Hospital Universitario Moncloa
7. Mini Assembly, Plant Oxford – Velika Britanije
8. Yangtze optical fibre and cable joint stock limited company (YOFC) – Kina

Direktori ovih firmi su pojedinačno izneli svoja dragocena iskustva o putu ka poslovnoj izvrsnosti i dobijenim nagradama.

Forumu je prisustvovalo više od 400 učesnika.

Više informacija o ovom događaju možete pronači ovde.

 • , , , , , , , , , ,

Budućnost liderstva kvaliteta u IT eri - 16. ANQ kongres kvaliteta

19-20. septembra 2018. godine u Almaty, Kazahstan je održan 16. ANQ kongres kvaliteta pod nazivom: ’’Budućnost liderstva kvaliteta u IT eri’’ (www.anq2018.org).
Udruženje SRMEK je po pozivu učestvovalo, gde je Dr Jovo Lojanica imao svoj rad.
ANQ (Asian Network for Quality)- Azijska Mreža Kvaliteta (www.anforq.org) je asocijacija azijskih udruženja za kvalitet, radi po sličnom programu kao i EOQ, međusobno ostvaruju dobru saradnju.

Više informacija o ovom događaju možete pronači ovde.

 • , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Održan Prvi EFQM seminar u Srbiji
“Razjašnjenje puta ka poslovnoj izvrsnosti – EFQM model”

Prvi zvanični EFQM seminar NPO partnera iz Srbije, Udruženja SRMEK, na temu "Razjašnjenje puta ka poslovnoj izvrsnosti – EFQM model" realizovan je 05-06.10.2018. godine, u prostorijama "Udruženje Milutin Milanković" u Beogradu.

Predavač je bio iskusni, istaknuti stručnjak, dr Nenad Savič, iz Slovenije, EFQM ambassador, EFQM Assessor Trainer.

Poslovna izvrsnost predstavlja put koji vodi organizacije u savremenim uslovima poslovanja, da na adekvatan način odgovore na zahteve potrošača i drugih interesnih grupa. To je istovremeno i model poslovanja najboljih organizacija na početku ovog milenijuma. Organizacije, lideri kvaliteta na svetskom tržištu, se prepoznaju po razvoju i konzistentnoj primeni modela izvrsnosti na bazi menadžmenta ukupnim kvalitetom, kao podloge za ostvarivanje i unapređenje tog liderstva.

Današnje vreme karakteriše globalno tržište gde se organizacije svakodnevno suočavaju sa novim zahtevima kupaca. Dostizanje višeg nivoa kvaliteta proizvoda i njihova brža isporuka podrazumeva da rukovodstvo identifikuje i prevaziđe razna ograničenja sa kojima se susreću u poslovanju. Prevazilaženje ovih ograničenja zahteva kontinuirano unapređenje poslovanja, čiji je neposredni cilj povećanje nivoa kvaliteta proizvoda ili usluga, a krajnji cilj je dostizanje konkurentske prednosti i obezbeđenje rasta preduzeća. Neophodno je balansirati zadovoljstva svih zainteresovanih strana, uz povezanost planova preduzeća sa ključnim procesima koji donose dodatnu vrednost. Nove tehnologije i njihova primena omogućavaju brze promene parametara proizvoda, koji dalje omogućavaju uspeh na tržištu, dok novi modeli poslovanja teže ka izvrsnosti, kao modelu kompanije budućnosti.

Seminar je osmišljen kao obuka kroz 8 praktičnih koraka, koji omogućavaju razvoj menadžera koji razumeju i oblikuju uspešan put ka poslovnoj izvrsnosti. Seminar je izveden putem prezentacija, praktičnih i interaktivnih vežbi sa učesnicima.

Samoocenjivanje izvrsnosti je jedan od značajnih koraka koji je usvojen na ovom seminaru, gde su predstavljeni jednostavniji i složeniji načini samoocenjivanja. Rezultati samoocenjivanja daju osnovu za preduzimanje koraka ka poslovnoj izvrsnosti.

Svrha seminara je: razumevanje šta je izvrsnost i kako se ona razvija, izgradnja puta na ličnom i operativnom iskustvu, razumevanje vrednosti i postojeće opcije za izvođenje efikasnog samoocenjivanja, razumevanje kako planirati, kako dati prioritete i upravljati poboljšanjima i započeti aktivnosti, podrška liderima na putu ka izvrsnosti.

Na osnovu sprovedene evaluacije seminara možemo reći da su učesnici jako zadovoljni dobijenim znanjima iz oblasti upravljanja kvalitetom, konkretnim primerima iz prakse, koji će im jako koristiti u svakodnevnom radu, u unapređenju kvaliteta, produktivnosti i konkurentnosti.

Učesnici su naveli da im je seminar pravi podsticaj za dalji rad na putu ka poslovnoj izvrsnosti.

Obuci je prisustvovalo 20 učesnika iz 9 organizacija.

 • , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Poseta predstavnika EFQM Srbiji

Gospodin Gianluca Mule, izvršni direktor EFQM (Evropske fondacije za menadžment kvalitetom - European Foundation for Quality Management) je 24.09.2018. godine posetio Beograd radi upoznavanja sa stanjem u privredi i nadležnim institucijama Republike Srbije za efektivnu primenu EFQM modela poslovne izvrsnosti.

Najavljeni plan posete je obuhvatao.

- Razgovor sa predstavnicima Udruženja SRMEK
- Razgovor sa predstavnicima Vlade Republike Srbije
- Razgovor sa predstavnicima Privredne komore Srbije
- Konferencija za štampu
- Zaključci

Predsednik Udruženja SRMEK, Dr Jovo Lojanica sa saradnicima je predstavio plan aktivnosti obuke za 2018. godinu. Prvi zakazani seminar će se održati 5-6. oktobra 2018. godine u Beogradu. Predavači za seminare će biti iskusni istaknuti stručnjaci iz Evropske Unije koji imaju odgovarajuće licence.
Komunicirani predstavnici Vlade Republike Srbije nisu bili raspoloživi toga dana, te nije došlo do susreta.

Predstavnici Privredne komore Srbije, gospodin Miroslav Miletić, savetnik predsednika i Milena Milisavljević, samostalni savetnik u Centru za kvalitet i društvenu odgovornost, održali su sastanak i zajednički je razmatrano stanje u ovoj oblasti u privredi Srbije. Predstavnici privredne komore su iskazali punu posvećenost primeni EFQM modela poslovne izvrsnosti, izrazili zahvalnost za posetu i izneli očekivanja da EFQM centrala pomogne i uputi nas na ka primeni najbolje prakse u privredama sličnim Srbiji.

Poseta je završena konferencijom za novinare u Medija Centru Beograd. Tom prilikom gospodin Gianluca Mule i Dr Jovo Lojanica izneli su rezultate posete i ukazali na primere dobre prakse sličnih zemalja.

U izveštaju koji je upućen predsedniku Vlade, predsedniku PKS i predsedniku SRMEK ukazano je na nadležnost i odgovornost Vlade, PKS i Udruženja SRMEK, na metodologiju rada, načine sprovođenja i praćenja svih aktivnosti.
EFQM je posvećen da pruža svu potrebnu pomoć Republici Srbiji kako da nadoknadi propušteno vreme i unapredi kvalitet, produktivnost i konkurentnost uopšte kroz primenu EFQM modela poslovne izvrsnosti.

 • , , , , , , , ,

MEMORANDUMI O RAZUMEVANJU

Udruženje SRMEK je potpisalo Memorandum o razumevanju sa Slovenačkim udruženjem za kvalitet (SZKO) i udruženjem iz Rumunije Association Team4Excellence.


Održani skupovi u organizaciji EOQ i EFQM

U organizaciji Evropske organizacije za kvalitet (European Organization for Quality - EOQ) održan je 62 kongres kvaliteta (European Quality Congress)

Datum: 21-22 jun 2018. godine

Mesto: Pariz, Francuska

Više informacija na: http://qualitycongress2018.com/en/home


Sastanak EFQM evropskih partnera - Ljubljana, 17-18 maj 2018. godine

 • , , , , , , , ,

Udruženje za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije (SRMEK) - članica Evropske organizacije za kvalitet (EOQ)


Dana 27.02.2018. godine Udruženje za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije (SRMEK) je dobilo zvaničnu potvrdu da je primljeno za punopravnu pridruženu članicu Evropske organizacije za kvalitet (European Organization for Quality - EOQ).

Member Certificate SRMEK Partner

Representative agreement between EFQM and SRMEK

Važna znanja o standardima kvaliteta

U februarskom broju renomiranog časopisa Ekonometar objavljen je intervju sa gospodinom Jovom Lojanicom, predsednikom udruženja za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije - SRMEK. U nastavku vesti objavljujemo intervju u celosti.

Srpsko udruženje menadžera kvalitetom - član Evropske fondacije

Udruženje za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije (SRMEK) postalo je članica Evropske fondacije za menadžment kvalitetom (EFQM), čime domaće firme, institucije i pojedinci dobijaju pristup znanju najboljih menadžera na svetu.

„Privredna komora Srbije pružila je punu podršku Udruženju u nastojanju da postane punopravni član EFQM. Nakon zajednički organizovanog skupa, usledio je prijem Udruženja u ovu Fondaciju 19. decembra, što može da pomogne privredi Srbije“, istakao je Miroslav Miletić, savetnik predsednika PKS.

„Naš naziv je već upisan na jedinstveni spisak zvaničnih članica na sajtu Evropske fondacije i dobili smo pravo da koristimo njihov logo. Ovo je jedna naša velika radna pobeda, i za nas i za Srbiju, i zbog toga svi treba da osećamo ponos. Uz pametan pristup, članstvo u Evropskoj fondaciji može mnogo da pomogne privredi Srbije“, kaže Jovo Lojanica, predsednik SRMEK.

Prema rečima Lojanice, potpuni uspeh u menadžmentu kvalitetom može se postići samo uz saradnju i planiranje sa državnim organima, PKS i drugim institucijama.

U planovima za 2018. godinu SRMEK u fokusu ima školovanje prvih ocenjivača, uključenja naprednijih firmi u ciklus ocenjivanja za Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost, smeštaj i kapacitet Udruženja SRMEK kao reprezentativnog organa Srbije, članstvo u Udruženju i određivanje nivoa sadašnjeg menadžmenta kvalitetom u privredi Srbije u odnosu na okruženje.

Povodom 20 godina postojanja udruženja, početkom decembra 2017. godine, u Privrednoj komori Srbije održan je stručni skup „Predstavljanje komunikacije i realizacije programa rada EOQ i EFQM i njihova primena u Republici Srbiji“, kojem je prisustvovalo 60 kompanija i institucija sa 110 predstavnika, predstavljeni su programi EOQ i EFQM i dodeljene povelje pojedincima zaslužnim za doslednost u održanju i promovisanju kvaliteta.

Vest o prijemu objavljena je i na:

 1. sajtu Privredne komore Srbije
 2. https://www.vesti-online.com/Vesti/Ekonomija/680621/Srpsko-udruzenje-men...
 3. https://naslovi.net/2017-12-27/ekapija/srpsko-udruzenje-menadzera-kvalit...
 4. https://www.instore.rs/newsarticle/newsarticle/Srpsko-Udruzenje-menadzer...
 5. https://www.kvalitet.org.rs/ostalo/6317-udruzenje-srmek-clan-efqm
 6. http://time.rs/c/a0bcff07bb/srpsko-udruzenje-menadzera-kvalitetom-postal...
 7. http://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/i-u-srbiji-menadzment-kvalit...
 8. http://serbiaworld.info/i-u-srbiji-menadzment-kvalitetom-po-evropskim-st...

Dodela POVELJA povodom 20 godina postojanja

Udruženje za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije - SRMEK, povodom 20-te godišnjice svog postojanja, a

za izuzetnu ličnu posvećenost kvalitetu, vizionarstvo u primeni međunarodnih standarda rukovođenja i liderstvo u svojoj firmi, svojoj branši u Republici Srbiji, dodelilo je

POVELJU

sledećim istaknutim pojedincima:

  1. Slađanu Disiću, generalnom direktoru - SIMPO AD, Vranje
   Hristivoju Miloševiću, predsedniku kompanije - AD ALEVA, Novi Kneževac
   Mirjani Sovilj, direktoru - Instituta za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora, Beograd
   Aleksandru Starincu, direktoru - Armature AD, Aleksandrovac
   Tigrinu Kačaru, direktoru - STIG-a, Novi Pazar
  • , , , , , , , , , , ,

  Realizacija programa rada EOQ i EFQM i njihova primena u Republici Srbiji

  Dana 01.decembra 2017.godine u prostorijama Privredne komore Srbije održan je seminar / konferencija „Realizacija programa rada EOQ i EFQM i njihova primena u Republici Srbiji“.
  Seminaru je prisustvovalo 110 učesnika iz 60 kompanija iz Srbije, predstavnici Privredne komore Srbije, predstavnici državnih organa i profesionalci iz oblasti kvaliteta.

  • , , , , , , , , , , , , , , ,

  61. EOQ KONGRES, 11-12.10.2017. godine, Bled, Slovenija

  61. EOQ Kongres kvaliteta (EOQ Quality Congress) održao se u vremenskom periodu od 11 do 12 oktobra 2017. godine, na Bledu, Slovenija. Tema kongresa je bila "Uspeh u digitalnoj eri - Kvalitet kao ključni faktor" ("Success in the Digital Era - Quality as a Key Driver"). Kongres je uspešno organizovan uz svestranu podršku EOQ nacionalnog predstavnika iz Slovenije - Slovenačko udruženje za kvalitet i izvrsnost (SZKO).

  Kongresu je prisustvovao i Predsednik Udruženja za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije gospodin Jovo Lojanica.

  Više o programu Kongresa može se videti OVDE.

  • , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  FSSC 22000 verzija 4.1 - Novine u zahtevima standarda, Septembar 2017. godine

  Dana 26.09.2017. godine, u prostorijama "Udruženje Milutin Milanković" u Beogradu, realizovana je obuka na temu "FSSC 22000 verzija 4.1 - Novine u zahtevima standarda". Obuci je prisustvovalo 28 učesnika iz 11 organizacija.

  • , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,